Omgeving

Rimburg

letterlijk een burcht in de vorm van een ring, ligt aan de oevers van de Worm, hier de grensrivier met Duitsland.
De oude kern is een beschermd dorpsgezicht en kent een lange voorgeschiedenis. De Romeinse heerweg Keulen - Heerlen kruiste hier de Worm.
Het dorp bestaat uit ongeveer 320 huizen en is omgeven door hellingbossen aan Nederlandse en Duitse zijde met een gevarieerd bomenbestand. Vanuit Rimburg zijn er talloze mogelijkheden om te wandelen en mooie fietstochten te maken. Men kan wandelen over de holle wegen van beboste heuvelranden, in het lieflijke dal van de Worm, het Rimburgerbos of in de nabij gelegen unieke en veelzijdige natuurgebieden Groene Long, Strijthagen, Brunssummerheide en Teverense heide. Naast de enorme variatie in het landschap (heide, bossen, venen en vennen) is er grote verscheidenheid aan diersoorten.
Het uitgebreide (grensoverschrijdende) fietsroutenetwerk en de mooie veldwegen nodigen uit om het landschap fietsend te beleven en de omliggende dorpen te bezoeken.

Kortom: een ideale wandel- en fietsomgeving.

Rimburg is centraal gelegen voor alle attracties in Parkstad en omgeving.
Adembenemend en mooi, staat deze regio bekend om haar recreatieve groengebieden en bruisende toeristische activiteiten. Geniet van groene, historische en culturele rijkdommen. In Park Gravenrode, een 700 hectare groen gebied tussen Kerkrade en Landgraaf bevinden zich inmiddels al tal van grote attracties en bezienswaardigheden. Zo is er de mooiste kleine dierentuin van Nederland, Gaia Park Kerkrade Zoo. Verder SnowWorld, waar u het gehele jaar kunt genieten van de wintersportsfeer. Op de voormalige mijnberg kunt u via de trap met circa 500 treden omhoog klimmen en genieten van een prachtig uitzicht. Daarnaast zijn de stoomtrein en Megaland (waar onder meer het jaarlijks terugkerende Pinkpopfestival wordt gehouden) in het gebied verankert.
Voor kleinschalige uitstapjes zijn ook legio mogelijkheden. In het ´Nah-erholungsgebiet’ van Übach-Palenberg kunt u midgetgolven, waterfietsen, van live-muziek in het park genieten of in de (gratis) speeltuin spelen.
Het Willy-Dohmen park is een aanrader voor mensen die van Rhododendrons, rozen, hortensia’s en gebeeldhouwde stenen houden.
Het binnen en buiten zwembad van Übach-Palenberg is gegarandeerde ontspanning voor klein en groot. Bezoek ook eens het prachtige kloostercomplex van Rolduc in Kerkrade of het gerestaureerde glaspaleis in Heerlen.
Ook is er geregeld een bijzonder evenement in ons dorp of in de omgeving. Een Romeins feest in augustus in Rimburg, Pinkpop en Pinkpop Classic in Landgraaf, de fietsklassieker Limburgs Mooiste door Zuid-Limburg, etc.